Tokat’ta heyelan: 900 nüfuslu köy ikiye ayrıldı

Niksar ilçesi Günebakan köyünde 3- 4 Şubat’ta meydana gelen heyelanların akabinde köy ortadan ikiye ayrıldı.

Köyün batısı ile doğusu ortasında ulaşımın sağlandığı yol, heyelanlar nedeniyle konutlarla birlikte 3 metre güneye yanlışsız kaydı. Heyelanlar sonrası, 40 mesken ve köyün mescidi boşaltıldı. Bu konutlardan 4’ü ile boşaltılan cami yıkıldı. Heyelan sonrası yaklaşık 80 hanenin bulunduğu köyün batı kısmına ulaşım, yolun çökmesiyle büsbütün durdu. Köylüler ise bu kısma, patika yolları ve tarlaları kullanarak ulaşıyor.

Heyelanın yaşandığı birinci gün köyün batı kısmında kesilen elektrikler için ise süreksiz jeneratör kurularak elektrik verildi.

BAKAN YERLİKAYA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Öte yandan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada, AFAD Başkanlığınca Tokat Valiliğine 1 milyon 188 bin TL Acil Yardım Ödeneği gönderildiğini bildirmişti.

Yerlikaya, “Tokat ilimiz Niksar ilçemiz Günebakan Köyünde 3-4 Şubat tarihlerinde heyelan meydana gelmiş; heyelan sonucu 40 konut, 15 ahır, 7 samanlık, 7 depo, 4 iş yeri ve 1 cami etkilenmişti. Heyelanın yaşandığı bölge 16 Şubat tarihinde Genel Hayata Tesirli Afet Bölgesi ilan edilmiş ve 40 konut önlem maksatlı boşaltılmıştı. Konutları ziyan gören vatandaşlarımızın acil gereksinimlerinin giderilmesi hedefiyle AFAD Başkanlığınca Tokat Valiliğine 1 Milyon 188 Bin TL Acil Yardım Ödeneği gönderilmiştir. Heyelandan konutları etkilenen afetzedelerle ilgili hak sahipliği ve yer seçim çalışmaları devam etmekte. Hak sahipliği çalışmaları tamamlandıktan sonra en kısa vakitte konutlar vatandaşlarımıza teslim edilecek. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun” sözlerini kullanmıştı.