Heyelan köyü ikiye bölmüştü: Günebakan Köyü’nde afet konutları yapılacak

Tokat’ın Niksar ilçesine bağlı Günebakan köyünde meydana gelen heyelan felaketi, köyü ikiye böldü.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu 3-4 Şubat’ta meydana gelen toprak kayması nedeniyle Günebakan’da önlem gayeli 40 konutun boşaltıldığını ve bölgenin “Genel Hayata Tesirli Afet Bölgesi” ilan edildiğini söyledi.

Toprak kayması yüzünden kimi yıkımlarının olduğuna işaret eden Hatipoğlu, “Camimiz, 40 meskenimiz, 15 ahır, 7 samanlık, 7 depo ve 4 iş yeri etkilendi. Buralarla ilgili tahliye kararlarını süratlice aldık, bölgeyi kapattık. Bölgede gerekli güvenlik önlemlerini aldık. Vatandaşlarımızdan muhtaçlığı olanlara gerekli yardımları çabucak ulaştırdık. AFAD’dan vatandaşlarımıza takviye emelli gelen para, pazartesi günü vatandaşlarımızın hesaplarına geçmiş olacak. Alternatif olarak afet meskenlerini yapacağımız alan ile ilgili olarak da çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya da süreci yakından takip ediyor. Bakanımıza son bilgileri de verdik.” diye konuştu.

Hatipoğlu, afet konutlarının Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yapılacağını lisana getirerek, “Burada hak sahipliği listesini 22 Şubat’ta asmıştık. 1 aylık askı mühleti sonunda da hak sahipliği mutlaklaşmış olacak. Bununla ilgili çalışmaları yakından takip ediyoruz. Her halükarda vatandaşlarımızı en âlâ formda yerleştireceğiz. Onları memnun edecek bir tahlil üreteceğiz. Yalnızca toprak kaymasından etkilenen bölge üzerinde çalışıyoruz. Toprak kaymasının gelişip gelişmeyeceği, büyüyüp büyümeyeceği konusunu da yakından takip ediyoruz.” sözünü kullandı.