İstanbul’da hayali tedavi operasyonu: 24 milyon lirayı ödeyip özgür kaldılar

İstanbul merkezli 3 vilayette düzenlenen hayali tedavi operasyonunda gözaltına alınan 11 kuşkulu, sebep oldukları kamu ziyanını gidermek gayesiyle hazineye 24 milyon lira ödeme yapmalarının akabinde hür bırakıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Cürümlerle Gayret Şube Müdürlüğü takımları, Küçükçekmece Başsavcılığı koordinesinde nitelikli dolandırıcılık ve resmi dokümanda sahtecilik kabahatlerinin önlenmesi ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.

ÖZEL HASTANEYE YÖNLENDİRDİLER

Çalışmalarda, kimi kamu hastanelerinin kardiyovasküler cerrahi branşına muayene olmak için başvuran genel sıhhat sigortalı hastaların, Küçükçekmece ilçesinde faaliyet gösteren özel bir hastaneye yönlendirildiğini belirleyen gruplar, burada hastalar için geçersiz raporlar düzenlendiğini ve tedavi yapılmış üzere fatura kesildiğini tespit etti.

41 MİLYON LİRALIK ZARAR

Bu usulle kamu kurumlarının 41 milyon 859 bin 890 lira ziyana uğratıldığının anlaşılmasının akabinde polis takımlarınca İstanbul merkezli Diyarbakır ve Van’da şüphelilerin yakalanması için belirlenen adreslere eş vakitli operasyon düzenledi.

Operasyonda 11 zanlı yakalanırken adreslerdeki aramalarda 10 cep telefonu ele geçirildi.

KAMU ZİYANINI KARŞILAYIP ÖZGÜR KALDILAR

Emniyetteki tabirlerinin akabinde adliyeye sevk edilen şüpheliler, haklarında isimli süreç yapıldı. Şüphelilerin sebep oldukları kamu ziyanını giderme ismine hazineye 24 milyon lira ödeme yapmalarının akabinde hür bırakıldığı öğrenildi.