2 milyar 250 milyon liralık kamu ziyanı: Uydurma faturalarla depremzedeler üzerinden ilaç vurgunu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda, operasyonlar sonucu Hatay’da elebaşılığını B.Ç. ve M.Ç’nin, Aydın’da ise elebaşılığını Hüseyin Avni Demirkol’un yaptığı 2 farklı organize cürüm örgütünün çökertildiğini belirtti.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde Hatay Vilayet Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu Hatay merkezli, Ankara, Adana, Manisa, Mersin, İstanbul, Konya ve Eskişehir’de düzenlenen operasyonlarda 28 şüphelinin yakalandığını anlatan Yerlikaya, Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Aydın Vilayet Jandarma Komutanlığı tarafından 4 aydır devam eden takip sonucu, Kuyucak, Nazilli, Karacasu ve Buharkent ilçelerinde yapılan eş vakitli operasyonlarda ise “uyuşturucu husus ticareti” hatasını örgütlü olarak işleyen, elebaşılığını Hüseyin Avni Demirkol’un yaptığı cürüm örgütü üyesi 9 şüphelinin yakalandığı, 2’sinin tutuklandığı ve 7’sinin isimli süreçlerine devam edildiği bilgisini paylaştı.

DEPREMZEDELER ÜZERİNDEN İLAÇ VURGUNU

Hatay’daki, organize kabahat örgütü üyesi şüphelilerin, depremzedelere dağıtılması gereken ilaçları dağıtmadıkları halde geçersiz evrak ve faturalar ile dağıtılmış gösterip ödeme aldıklarının tespit edildiğini kaydeden Yerlikaya, Türkiye İlaç ve Tıbbi Aygıt Kurumu (TİTCK), Toplumsal Güvenlik Kurumu (SGK) müfettişleri ve jandarma tarafından yapılan tahlil ve saha araştırmaları sonucunda yaklaşık 2 milyar 250 milyon liralık kamu ziyanının oluştuğunun belirlendiğini tabir etti.

Bakan Yerlikaya, operasyonlar sonucu, 124 bin uyuşturucu hap, ruhsatsız tabancalar, türlü ölçüde uyuşturucu husus, kabahatten elde edilen taşınır ve taşınmaz varlıklar ile çok ölçüde döviz ve Türk Lirasına el konulduğunu bildirdi.

“HAYATI DAR EDECEĞİZ”

Operasyonlar hasebiyle Cumhuriyet Başsavcılıkları ile jandarma işçisini tebrik eden Yerlikaya, “Suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize kabahat örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize cürüm örgütlerine, zehir tacirlerine hayatı dar edeceğiz.” sözünü kullandı.